De gemeente Dijk en Waard vindt het niet noodzakelijk om huurwoningen te reserveren voor eigen inwoners. Het college zegt dat in een reactie op vragen van Jasper John, fractievoorzitter van CDA. "Het aantal actieve woningzoekenden in onze regio die hier niet wonen is zo laag, dat het niet nodig is om regiobewoners voorrang te geven."

Volgens het college woont 14,5 procent van alle mensen die een woning in de regio Alkmaar zoekt niet in de regio. Het zou daarom dan ook niet nodig zijn om meer rechten te geven aan regiobewoners. Bovendien stelt Dijk en Waard dat er ook nadelen zouden kleven aan lokale bindingseisen. "Je komt niet meer zo snel in aanmerking voor een woning in een buurgemeente. Daardoor heb je als woningzoekende uiteindelijk minder keuzevrijheid."

Dat de gemeente regiobewoners geen voorrang wil geven op de huurmarkt, betekent niet dat Dijk en Waard geen gebruik maakt van de eerder opgestelde beleidsregels. "Daarmee is het mogelijk om specifieke doelgroepen aan te wijzen die voorrang kunnen krijgen. Bijvoorbeeld mensen die een grote sociale huurwoning met tuin achterlaten."

De Tweede Kamer buigt zich binnenkort over een nieuwe huisvestingswet, waardoor gemeenten meer ruimte krijgen om ook koopwoningen toe te wijzen aan eigen inwoners. Zo mag de gemeente koopwoningen tot de Nationale Hypotheek Garantie-grens (in 2022 is dat 355.000 euro) toewijzen aan inwoners. Het college benadrukt dat hier kansen liggen. "We zijn nu aan het werk met een nieuwe huisvestingsverordening. Vooruitlopend op de voorgestelde wetswijzing wordt door een extern bureau onderzocht welke acties voor ons passend zijn."
Pin It
Bekeken: 1989x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/