Vrijdagmiddag werd het achtdaagse evenement 'Tech Your Talent' afgerond op de Bouw- en Techniekcampus in Heerhugowaard. Zo'n 2.200 vmbo'ers vanuit heel Noord-Holland kwamen langs om meer te leren over de mbo4-opleidingen in de bouw, infra-, elektra- en installatietechniek die op de campus worden aangeboden.

"Dankzij deze activiteiten maken de leerlingen kort kennis met techniek", legt promotiemedewerker Wilfred Blom uit aan mediapartner NH Nieuws. "Maar we vinden het vooral belangrijk dat we met deze speelse wijze laten zien hoe leuk techniek eigenlijk is". De vmbo'ers woonden demonstraties bij, volgden tien korte workshops van Tetrx, Espeq, SPG Infra, Installatiewerk en het ROC Horizon College, en gingen speeddaten met studenten.

De technische sector zit te springen om gekwalificeerd personeel. Daarom hoopt Wilfred Blom dat Tech Your Talent de bezoekers heeft geïnspireerd om een technische (vervolg)opleiding te volgen. "In maart moeten deze leerlingen een lespakket kiezen op hun vmbo-school", verklaart Blom de timing. "Misschien dat deze ochtend hen dan overtuigd heeft om in de toekomst voor het techniekpakket te kiezen."

De techniekdagen lijken in de smaak te zijn gevallen. Een leerling van het SG Newton in Hoorn was positief, ook al weet hij al dat hij kok wil worden. "Ik vind het leuk om deze fysieke activiteiten te doen", zei hij na met een maat de band van een kartwagen te hebben verwisseld zei. "Zelf hebben we nooit veel te maken gehad met techniek op school, dus het is wel leuk om dat nu zelf mee te maken."

Woensdag 7 december organiseert ESPEQ een open dag op de campus. Meer info via espeq.nl. (foto's: ESPEQ)
Pin It
Bekeken: 690x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/