De komende zestien jaar investeert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met het programma 'Wateropgave 2' totaal 50 miljoen euro in de versterking van watersystemen. Vooral in regio Alkmaar is dat nodig. Er wordt gewerkt aan verbetering van de (nood)capaciteit en de mogelijkheden om grote hoeveelheden regenwater te verplaatsen van 'schade-intensieve' naar 'schade-extensieve' gebieden.

De komende vier jaar wordt het watersysteem van het Geestmerambacht verbeterd. Daarnaast wordt een deel van de bestaande waterbergingen geoptimaliseerd door de toestroom te verbeteren en bergingen in te richten als interne noodbergingen voor de polders. Ook worden de watersystemen versterkt in de Egmonden, Heerhugowaard en de Schermerboezem. In gemeente Bergen is al gewerkt aan de uitbreiding van de waterberging bij het voormalige vliegveld.

Ook zal HHNK de komende jaren agrariërs ondersteunen met kennis en regelingen om de bodemkwaliteit te verbeteren en de infiltratiecapaciteit te vergroten. Dit moet leiden tot een betere gewasopbrengst en een vitalere bodem die meer water kan opnemen als dat moet en langer kan vasthouden als dat nodig is.

De klimaatverandering maken het nemen van meer maatregelen noodzakelijk, aldus het waterschap. Dat maakten de wateroverlast in de regio en de overstromingen in Limburg in 2021 nog maar eens duidelijk. Hoogheemraad Siem Jan Schenk: "Het doel is een klimaatbestendige leefomgeving waarbij we uitgaan van risicobeperking. In dit programma richten we ons op versterking van het watersysteem, maar dat alleen is niet voldoende. Het is ook noodzakelijk om veel aandacht te besteden aan de ruimtelijke inrichting van gebieden, het verbeteren van de bodemkwaliteit en vergroten van de infiltratiecapaciteit, het voorzien in noodbemaling en het aanpakken van risicogebieden, zowel in de landelijke als stedelijke omgeving."
Pin It
Bekeken: 2308x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/