Om beter met negatieve reacties om te gaan, wil de gemeente Dijk en Waard mogelijk met de gemeenteraad in gesprek over wat wel en niet kan op sociale media. Volgens een woordvoerder van de gemeente worden zelden reacties verwijderd op de verschillende pagina's. "Maar zouden hier wel afspraken over gemaakt kunnen worden."

Vorige week werd op het Twitteraccount van de Dijk en Waardse gemeenteraad een video van fractievoorzitter Carmen Bosscher van BVNL geplaatst waarop ze mensen uitnodigde om kennis met haar te maken. Oud-wethouder Jan Willem de Boer reageerde hierop dat je met fascisme geen kennis hoeft te maken. Het was deze opmerking die in het verkeerde keelgat schoot bij de fractievoorzitter van BVNL. Ze deed aangifte van smaad, laster en belediging. "Hij is twintig jaar wethouder geweest en je mag verwachten dat hij de wet kent", benadrukte zij. "Bovendien heeft hij nog steeds een voorbeeldfunctie."

Volgens de woordvoerder is het incident niet de aanleiding geweest om te kijken naar wat wel of niet door de beugel kan. "Maar het zet de boel wel op scherp. We worden actiever op onze accounts, wat kan zorgen voor meer negatieve reacties."
Pin It
Bekeken: 728x