De politie heeft een 76-jarige man uit Sint-Pancras aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man die woensdag werd gevonden in een woning aan de Broeckerhoek in Sint Pancras. De politie gaat ervan uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Buurtbewoners meldden eerder al aan Dijk en Waard Centraal dat het slachtoffer de 79-jarige Hendrik Vroegop is.

Zijn lichaam werd woensdagmiddag gevonden onder een carport, waarna de politie een deel van de straat afzette. "We zijn de verdachte op het spoor gekomen tijdens het onderzoek. We hebben hem vandaag aangehouden", vertelt een politiewoordvoerder aan Dijk en Waard Centraal.

Een markante Pancrasser, zo werd Vroegop geregeld genoemd. Hij was gemeenteraadslid, maar zijn grote passie was de ruitersport. Vroegop stond met verschillende artikelen op de markt en daarnaast bezocht hij menig paardensportevenement. Op sociale media wordt geschokt gereageerd op de situatie. "Ach jeetje zeg. Ik heb van mijn dertiende tot twintigste voor deze man gewerkt", schrijft iemand. Een ander hoopt dat het een natuurlijke dood is geweest. "Dat zijn lichaam er zelf klaar mee was."

Een medebewoner van het huis liet echter aan het NHD weten dat het slachtoffer in zijn woning met een stoel is geslagen en met een mes is gestoken.
Pin It
Bekeken: 6197x