Provincie Noord-Holland kent dit jaar 101.500 euro toe aan 43 groene vrijwilligersprojecten vanuit het Betrekken bij Groen-fonds. Hiervan worden er 32 volledig gecompenseerd, waaronder vier projecten in Alkmaar, Broek op Langedijk en Bergen aan Zee, en elf projecten krijgen gedeeltelijke vergoeding.

IVN Noord-Kennemerwaard in Heerhugowaard krijgt vergoeding van de onderhoudskosten voor de Heemtuin Parnassiapark in Bergen aan Zee en de Langedijker stichting Veldzorg Oosterdel krijgt geld voor een vogelkijkscherm. Zon en Leven in Starnmeer krijgt subsidie voor het planten van struiken ter verhoging van de biodiversiteit en de werkgroep van ouders betrokken bij de Alkmaarse basisschool De Vlieger kan rekenen op compensatie voor de vergroening van het schoolplein.

De provincie kreeg bij elkaar 70 subsidieaanvragen die door een jury zijn beoordeeld. Het fonds is bedoeld voor versterking van de biodiversiteit in Noord-Holland, ondersteuning van groenbeheer door vrijwilligersgroepen, bescherming van flora en fauna, ondersteuning van grotere, realisatie van innovatieve groene ideeën. Projecten maken meer kans als het mensen tijdens de realisatie en ook daarna tot elkaar brengt.

De jury is naar eigen zeggen onder de indruk van de enorme inzet en het enthousiasme waarmee vrijwilligers in hun eigen tijd een bijdrage leveren aan groen en natuur in onze provincie. Wat de juryleden dit jaar opviel was het grote aantal aanvragen voor projecten rond soortbescherming en monitoring van vogels en vleermuizen. (foto: IVN)
Pin It
Bekeken: 1710x