Actievoerders van Greenpeace Nederland hebben kantoren van Rabobank in Noord-Holland afgelopen nacht beplakt met posters om de verantwoordelijkheid van de bank in de stikstofcrisis onder de aandacht te brengen. Ook bij de Alkmaarse vestiging aan de Robonsbosweg werd geplakt, al bleef de actie zeer beperkt. "Er hing maar één poster en die was zelfs al weg toen ik binnenkwam", laat een medewerker weten.

De actievoerders willen dat Rabobank de gemaakte winsten steekt in het oplossen van de stikstofcrisis. "De bank jarenlang geld in de schaalvergroting van veehouderijen, terwijl duidelijk was dat dit natuurschade tot gevolg had", zo laat de organisatie via een persbericht weten.

"Wij steunen de doelen van kabinet en zitten nu met de boeren, de overheid en natuurorganisaties om tafel om samen te kijken hoe we het stikstofprobleem op kunnen lossen", reageert Rabobank persvoorlichter Daniëlle Brouwer. "We onderkennen dat we een rol hebben en werken bijvoorbeeld al aan nieuwe financieringsvormen."

Ook een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat banken en ketenspelers, zoals leveranciers en supermarkten, gaan meebetalen om de stikstofcrisis op te lossen. De gesprekken over de vraag is waar welk deel van de rekening wordt neergelegd worden al gevoerd, maar een antwoord op die vraag lijkt nog niet in zicht. (foto: Greenpeace)
Pin It
Bekeken: 2236x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/