Voor vijf van de zes vestigingen van Bakkerij Jonker komt er geen doorstart en is het definitief voorbij. De inventaris is inmiddels geveild en opgekocht.

Het bijna negentig jaar oude familiebedrijf met vestigingen in Alkmaar, Broek op Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend, Schagen en Zuid-Scharwoude werd eind vorig jaar failliet verklaard. "De directie heeft faillissement aangevraagd", meldde de bakkerij in een Facebookbericht. "We hebben ons personeel meteen ingelicht." Alleen de winkel in Zuid-Scharwoude kan doorgaan onder een andere naam.

Het bedrijf is niet de eerste bakkerij die bekend heeft gemaakt te stoppen. Ook Bakkerij Bakker besloot recent om de ovens van het ambachtelijke familiebedrijf uit te zetten. Toch zeggen de berichten over bakkerijen die stoppen weinig over het bakkersvak, benadrukte Gert-Jan Slijkerman van bakkerij Slijkerman eerder: "Je moet vooral alles goed voor elkaar hebben." Hij denkt dat de hogere energiekosten niet de enige reden zijn waarom bakkers nu massaal over de kop lijken te gaan. "Vaak zijn er achterliggende redenen. Denk daarbij aan persoonlijke omstandigheden, keuzes die verkeerd uitpakken of pech."
Pin It
Bekeken: 3736x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/