Voetbalster Stefanie van der Gragt uit Heerhugowaard stopt na het WK van komende zomer met voetballen. De 30-jarige centrale verdediger laat aan mediapartner NH weten nieuwe uitdagingen te gaan zoeken.

De ervaren voetbalster speelde tot nu toe 101 interlands voor Nederland. "Na de zomer kan ik terugkijken op een geslaagde carrière waarin ik alles heb meegemaakt wat ik mee wilde maken als profvoetballer. Na het WK is het tijd voor nieuwe uitdagingen”, aldus Van der Gragt. De Heerhugowaardse maakte op 8 maart 2013 haar debuut voor Oranje in de wedstrijd tegen Zwitserland. Daarna groeide ze uit tot een vaste waarde bij het Nederlandse team. In 2017 won ze met Oranje het EK en in 2019 werd ze tweede op het WK met de Oranje Leeuwinnen.

De huidige bondscoach Andries Jonker wist al een tijdje dat Van der Gragt ging stoppen. "Iets meer dan een week geleden, rondom de mijlpaal van haar 100ste interland, heb ik haar geprezen om haar onverzettelijkheid. Dit heeft haar gedurende haar hele loopbaan getypeerd", vertelt Jonker.

De 30-jarige voetbalster speelt momenteel bij het Italiaanse Internazionale. Ze speelde eerder onder andere voor AZ, Telstar, FC Barcelona en Ajax.
Pin It
Bekeken: 1066x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/