Uit verschillende onderzoeken blijkt dat steeds meer jongeren messen hebben. Ze lopen standaard met het puntige voorwerp op zak of nemen er een mee als ze een afspraak hebben. Het is niet alleen een zorg voor onder meer de politie en het NFI, maar ook in de gemeenteraad van Dijk en Waard wordt verontrustend gereageerd op het messenbezit onder jongeren. Raadslid Karin van der Vliet van Lokaal Dijk en Waard heeft vragen gesteld. Ze dringt het college aan op maatregelen.

Want dat jongeren met messen rondlopen is voor haar een doorn in het oog. "Onlangs zijn wij als partij bij een van de gastlessen geweest die vanuit de raad werd gegeven op middelbare scholen. In gesprekken kwam naar voren dat veel jongeren zich zorgen maken, omdat steeds meer generatiegenoten messen bij zich hebben."

Het raadslid van partij Lokaal Dijk en Waard vraagt om actie van het college. Zo wil Van der Vliet onder meer weten wat de omvang van het messenprobleem is en of het college maatregelen gaat treffen. "Messen zijn nu pas verboden als ze worden gebruikt om mee te dreigen of iemand te verwonden. En als dat gebeurt, dan is het te laat."

Het college van burgemeester en wethouders heeft dertig dagen om te reageren.
Pin It
Bekeken: 1281x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/