Het college van Dijk en Waard wil een eigen dienstauto. Dit omdat de bestuurlijke positie van de gemeente in de regio verandert en het bestuur vaker buiten het gemeentehuis moet zijn.

De burgemeester en wethouders gaan de auto vooral gebruiken om naar afspraken buiten de gemeente te gaan, vertelt wethouder John Does aan Dijk en Waard Centraal. "Daar hebben we echt behoefte aan", benadrukt Does. De kosten voor het voertuig zijn ongeveer 15.000 euro per jaar. Tegelijkertijd heeft het bestuur besloten om het aantal gereserveerde plekken in de parkeergarage te verminderen van acht naar vier. "Stel we moeten naar Alkmaar-Noord of Opmeer dan kunnen we wel met het openbaar vervoer gaan, maar dan zijn we veel langer onderweg. Bovendien is er de laatste tijd regelmatig geen dienstauto beschikbaar en zijn we aangewezen op eigen vervoer."

En daarom is het hebben van een dienstauto volgens het college nodig. Maar gaat die auto dan op den duur ook niet privé gebruikt worden? "Dat risico is er niet", reageert Does. "Naast het stuur zit een paneel waarop we moeten inloggen. Daarmee kan de gemeente bijhouden wie rijdt en zo nu en dan wordt dat gecontroleerd."

Met bijna 100.000 inwoners zouden collegeleden van Dijk en Waard niet alleen gebruik kunnen maken van een dienstauto, maar ook een chauffeur. En op zo'n bestuurder zit Does minder te wachten. "Het moet ook laagdrempelig blijven en zo kan het prima."

Wanneer de auto komt is nog niet duidelijk. In de tweede helft van dit jaar beoordeelt het college of één dienstauto volstaat of dat er twee nodig zijn.
Pin It
Bekeken: 1468x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/