De kwetsende spreekkoren van AZ-supporters gisteravond leiden tot veel verontwaardiging. Onder Alkmaarders, onder andere Nederlanders en ook onder politici. De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten laat in een statement weten dat zij zich aansluit bij het AZ-bestuur, dat afstand nam van de antisemitische spreekkoren. "Onacceptabel."

Het ging goed mis in de metro naar het Amsterdamse Johan Cruijffstadion gisteravond. Een groep AZ-supporters zocht de grenzen op - en ging daar overheen, met leuzen die kwetsend en zelfs antisemitisch waren. 154 supporters werden gearresteerd. Voetbalclub AZ nam vandaag afstand van het gebeurde.

Ook burgemeester Anja Schouten spreekt zondagmiddag haar verontwaardiging uit. "Ik ben enorm boos en teleurgesteld over dit wangedrag van deze groep voetbalbezoekers. Zeker zo vlak na 4 mei," schrijft de burgemeester in een officieel statement. "Antisemitisme is onacceptabel en hoort nergens thuis, niet in onze gemeente, niet in het voetbal, niet bij AZ."

De burgemeester sluit zich hiermee expliciet aan bij het standpunt van de club. "Dit druist in tegen de waarden waar we met elkaar en zeker ook in onze gemeente voor moeten staan. Ik onderschrijf de reactie van AZ en ga met de club in gesprek."

De supporters die gisteravond zijn opgepakt zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven verdachte. De burgemeester schrijft dat ze het onderzoek van het Openbaar Ministerie zal volgen.
Pin It
Bekeken: 3026x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/