Uit eigenlijk elk onderzoek van de afgelopen jaren blijkt het: steeds minder Nederlanders hebben vertrouwen in de politiek. En het vertrouwen in de lokale politiek is vaak nog lager dan de landelijke variant. Is het dan wel verstandig dat het college van Dijk en Waard een dienstauto krijgt? Fractievoorzitter Femke Lammerts van de VVD vraagt zich dat af.

Eerder vertelde wethouder John Does dat de auto vooral gebruikt gaat worden om naar afspraken buiten de gemeente te gaan. "Daar hebben we echt behoefte aan", benadrukte hij in gesprek met Dijk en Waard Centraal. Echter betwijfelt Femke Lammerts of het niet anders kan. "Het besluit van de dienstauto staat haaks op het eigen beleid waarbij gestimuleerd wordt om te wandelen, fietsen of gebruik te maken van openbaar vervoer."

Maar dat ziet wethouder Fred Ruiten totaal anders. "Uiteraard houden we in onze besluiten rekening met onze voorbeeldfunctie", stelt hij. "Op hetzelfde moment hebben we ook besloten om vier parkeerplekken op te heffen. En nee, dit besluit staat niet haaks op het eigen beleid. Want we hebben in ons besluit meegewogen dat bijvoorbeeld de fiets en het openbaar vervoer wel vaak maar niet altijd geschikt zijn."


Het is niet duidelijk wanneer het college de dienstauto in gebruik gaat nemen. In de tweede helft van dit jaar beoordeelt het gemeentebestuur van Dijk en Waard of één dienstauto volstaat of dat er twee nodig zijn.


Pin It
Bekeken: 1261x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/