Het dames- en het herenteam van atletiekvereniging Hera hebben zondag de schade beperkt kunnen houden. De Waardse club kampte met meerdere afmeldingen en deelnemers die niet fit waren. De vrouwen eindigden laag in de middenmoot van de 1e Divisie, maar de promotiefinale richting het NK Teams blijft ruimschoots binnen bereik. De mannen zakten van de tweede naar de vierde plaats in de 2e Divisie, maar nestelden zich wel steviger in de Top 8 voor de finale.

Twee weken geleden ging het damesteam verrassend aan de leiding, toen de eerste wedstrijd door de alle regen werd stopgezet. Vervelender was het besluit om alleen de tweede en derde ronde te laten tellen voor het klassement. In Barendrecht ging het moeizaam. Verrassend genoeg werd Anna Doodeman bij het polsstokhoogspringen tweede met 2,80m. Speerwerpster Noah Verduin had haar dag niet maar 44,50m leverde een derde plaats op. De 18-jarige Anastasia Vinnitchenko ging wel lekker en sprong een nieuw record van 1,70m (3e). Robin Post is overgestapt op bobsleeën, maar trainde een keertje op haar oude onderdeel kogelslingeren en kwam toch nog tot 43,46m (3e). Femke Jonker pakte met een sprong van 5,55m de vierde derde plek.

De Hera-dames zullen in de derde ronde op 2 juli waarschijnlijk weer op volle sterkte zijn, en bovendien is het pakket atletiekonderdelen dan gunstiger.

De Hera-mannen werden in Alphen aan den Rijn tweede achter thuisclub AAV'36 en zesde overall in de drie 2e Divisie poules. Het team zakte daardoor van twee naar vier in het klassement. De wind speelde daar een kleine rol bij, want één poule zat op een atletiekbaan die juist gunstig op de wind lag. Maar prioriteit was versteviging van de Top 8 positie en dat lukte. Bovendien zal ook het mannenteam in de derde ronde, op de thuisbaan, sterker zijn.

Discuswerper Sebastiaan Bonte was niet tevreden, maar zijn 50,44m leverde wel winst en veel punten op. In de 2e Divisie worden punten toegekend voor prestaties, niet voor posities. De 17-jarige Lennart Boogaard had juist een goede dag. Hij werd tweede met een hoogtesprong van 1,80m en derde met verbetering van zijn verspringrecord naar 6,34m. Leeftijdsgenoot Thijs ten Bruggencate mocht tevreden zijn over zijn dikke nieuwe record op de 1500m van 4:12,00 min. (archieffoto)
Pin It
Bekeken: 345x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/