De dames van FC Marlène hebben de eerste van twee wedstrijden om de landstitel gewonnen met 2-3. Het Waardse team zette ZVG Cagemax uit Gorinchem binnen zeven minuten op twee doelpunten achterstand, maar maakte het zichzelf daarna onnodig lastig. Evengoed boekte Marlène de zeer belangrijke overwinning.

FC Marlène leek al snel op rozen te zitten. Topscorer Simone Hand scoorde binnen vier minuten en nauwelijks drie minuten later maakte de talentvolle Kyara de Bruin 0-2. Het lukte daarna echter niet om kansen te benutten en door te drukken. En na de rust keerde de spanning volledig terug toen ZVG de aansluitingstreffer maakte. Tien minuten voor tijd bracht Marlène-aanvoerster Sanne Brand de marge weer op twee maar ZVG, dat in de halve finale verrassend te sterk was voor ZV Libertas, zorgde binnen de minuut voor de 2-3. Een zeer spannende slotfase volgde met voldoende kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Vrijdag kunnen de FC Marlène vrouwen de klus thuis in de Waardergolf afmaken (vanaf 20:30 uur). Mocht dat niet lukken, krijgen ze vrijdag 9 juni een herkansing in eigen huis. Tickets via fcmarlene.nl. (foto: Paul van der Molen)