Bewoners van een huis aan de Middenweg in Heerhugowaard gaan vanwege een besluit van Dijk en Waard in hoger beroep bij de Raad van State. De gemeente wil geen schadevergoeding betalen aan de omwonenden die zeggen last te hebben van windturbines bij het Park van Luna.

Omwonenden van windturbines kunnen een vergoeding eisen voor geleden schade. Bijvoorbeeld omdat een huis minder waard zou worden. Bewoners van een pand aan de Middenweg hebben zo'n planschadeverzoek ingediend. Zij klagen over geluidsoverlast en zichthinder door de windturbines. Maar volgens de gemeente is die klacht niet terecht. Het gevolg is een welles-nietesdiscussie bij de Raad van State. De klacht is van 2013, in maart 2023 oordeelde de Raad van State dat het hoger beroep van de Heerhugowaarders gegrond is. Volgens de hoogste bestuursrechter heeft de gemeente niet genoeg benadrukt waarom de bewoners geen geluidshinder zouden hebben van de windturbines. Dijk en Waard ging vervolgens aan de slag en schakelde twee adviesbureaus in. Beide bureaus kwamen tot dezelfde conclusie: er is geen reden om geld uit te keren. En daarom besloot het college afgelopen week om de tegemoetkoming opnieuw af te wijzen.

De bewoners leggen het juridische bijltje er niet bij neer. Het is nog niet duidelijk wanneer het hoger beroep dient. Meestal staat zo'n zitting binnen enkele maanden gepland, waarna de uitspraak na maximaal veertien weken wordt gepubliceerd.
Pin It
Bekeken: 1337x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/