De spooronderdoorgang in Heerhugowaard wordt duurder dan gedacht. Uit documenten blijkt dat de gemeente Dijk en Waard nog eens 8,7 miljoen euro moet bijleggen.

We schreven het al eerder: het Heerhugowaardse Stationskwartier gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Niet alleen worden honderden huizen gebouwd, ook staat de vernieuwing van het treinstation en de langverwachte spoorondertunneling op de planning. De tunnel op de Zuidtangent zou aanvankelijk 38,1 miljoen euro kosten, maar de aanbesteding is toch wat anders gelopen dan verwacht. De spooronderdoorgang gaat 46,8 miljoen euro kosten. Ondanks de tegenvaller, twijfelt het gemeentebestuur niet aan het plan. Volgens het college is het project te belangrijk om stop te zetten.

Het bestuur vraagt om een aanvullend krediet en zet daar vaart achter. De financiering van de Heerhugowaardse spooronderdoorgang wordt dinsdagavond al besproken tijdens de politieke avond.


Overigens kan de gemeente Dijk en Waard geen geld verwachten van de Europese Unie. Een paar maanden geleden werd een aanvraag van de gemeente voor bijna vijftien miljoen euro afgewezen door Europa. Wethouder Nils Langedijk noemde dat 'zeer jammer', maar Dijk en Waard kijkt naar de mogelijkheden om opnieuw een aanvraag te doen: "Het is een kansrijk project voor deze subsidieaanvraag", benadrukte Langedijk.


Pin It
Bekeken: 2020x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/