We schreven het afgelopen april: "Het dorp De Noord krijgt eigen komborden." Inwoners hadden zich jarenlang ingezet voor de erkenning en eindelijk was het zover. Een kleine aanpassing met grote betekenis, maar waar blijven de borden? Dat vraagt fractievertegenwoordiger Daan Pfeiffer van de D66 zich af. Hij heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

"Net als veel andere mensen las ik over de komborden, maar ik zie ze nog steeds niet", vertelt Pfeiffer in gesprek met Dijk en Waard Centraal. Het is dinsdagavond in de pauze van de politieke vergadering. Op de agenda staat onder meer een extra krediet voor de langverwachte ondertunneling. Fractievertegenwoordiger Pfeiffer werd benaderd door inwoners die willen weten wanneer komborden van De Noord worden geplaatst.

Heerhugowaard is ontstaan uit een samensmelting van verschillende dorpen. Het Zuid, 't Kruis en De Noord. De eerste twee kernen werden steeds meer opgeslokt door Heerhugowaard, maar De Noord hield zich staande als losliggend dorp. "Het is van grote betekenis voor de bewoners. Wanneer gaan de borden geplaatst worden? Ziet het college het belang ervan in om de borden op korte termijn te plaatsen?"

Het Dijk en Waardse gemeentebestuur heeft vier weken om te reageren op de vragen. (Beeld: Bing Maps)
Pin It
Bekeken: 1084x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/