Het gemeentebestuur van Dijk en Waard wil het nieuwbouwplan voor 29 woningen aan de Berckheidelaan doorzetten. De gemeente ontving de afgelopen maanden tientallen bezwaarschriften. Maar stelt dat de reacties geen aanleiding geven om het plan te wijzigen.

Raadsleden raakten amper uitgepraat over het plan en ook buurtbewoners vinden er het nodige van. "Ik geloof niet dat iemand tegen het idee van woningen is, maar dit klopt niet", zei buurtbewoner Joost Groot eerder tegen Dijk en Waard Centraal. In vergelijking met de Dijk en Waardse ambitie om 10.000 woningen voor 2030 te bouwen, is het een klein project. De 29 sociale huurwoningen die corporatie Woonwaard wil realiseren aan de Berckheidelaan in Heerhugowaard. Het plan bestaat uit een woongebouw van vijf bouwlagen. De appartementen variëren van studio's tot twee- en driekamer woningen. Bij het gebouw worden parkeerplaatsen gerealiseerd. Groot woont tegenover het grasveldje waar gebouwd gaat worden. Net als veel andere buurtbewoners reageerde hij op de bouwplannen. "We vinden het plan met vier verdiepingen echt te hoog. Alles hier in de wijk is maximaal drie etages." (Tekst gaat verder onder de foto)

Het grasveld op de hoek van de Berckheidelaan en Rembrandtstraat wordt vooral gebruikt door spelende kinderen.


De bezwaartermijn van het Heerhugowaardse nieuwbouwplan is inmiddels gesloten. De gemeente ziet geen aanleiding om het plan te veranderen en vraagt aan de gemeenteraad om 'een verklaring van geen bedenkingen' af te geven. Oftewel: dat de bouw kan starten.


Ook wanneer de gemeenteraad van Dijk en Waard een 'verklaring van geen bedenkingen' afgeeft, hebben de bewoners nog mogelijkheden. De Heerhugowaarders zouden bijvoorbeeld naar de Raad van State kunnen gaan. Het hoogste gerechtshof doet uitspraken over geschillen tussen een inwoner en de overheid.


Pin It
Bekeken: 1637x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/