Skateboards, bloemen en heel veel tranen: een paar honderd mensen hebben afscheid genomen van de overleden Seven Keijlard (14) uit Heerhugowaard. Familie, vrienden en klasgenoten kwamen vrijdagochtend samen bij zijn favoriete skatebaan in Oudorp om afscheid van hem te nemen. "We gaan hem enorm missen."

Seven had kanker en overleed maandagochtend in het bijzijn van zijn vader, moeder en zusje. De Munnikenweg in Oudorp stond vrijdagochtend vol met mensen die de 14-jarige jongen een laatste groet brachten. Een aantal kwam opdagen in een trui of T-shirt van zijn eigen kledinglijn, waarmee hij geld inzamelde om kinderkanker te bestrijden. Klasgenoten kregen vrij van school om afscheid te nemen. Mediapartner NH Nieuws mocht een reportage maken.

Een ding is zeker: Seven heeft bij velen een onuitwisbare indruk achtergelaten. "Het was zo'n bijzondere, positieve jongen. Hij was echt een vechter en overwon altijd alles. Als hij dan weer een nieuwe chemo kreeg, dacht je: dit overwint hij ook. Daarom is het zo onwerkelijk, je gelooft het bijna niet."

"Toen het in de klas werd verteld, moesten we erg huilen. We rouwen allemaal om hem en hebben ook een herdenkingsruimte ingericht op school." Zijn vrienden noemen hem een voorbeeld voor anderen. "Hij was een enorme doorzetter, met een sterke eigen mening. Het boeide hem nooit wat anderen van hem dachten. En hij hielp je altijd", vertelt Joost.

"Ik heb zoveel mooie herinneringen, te veel om op te noemen", reageert Stijn. "We deden altijd leuke dingen samen. Bijvoorbeeld gamen of naar muziek luisteren in zijn kamer. Vaak gingen we ook skateboarden. Het was zijn grote droom om professioneel skater te worden, die is helaas niet uitgekomen."

Onder luid applaus werd Seven uiteindelijk in een klassiek Volkswagen-busje naar zijn laatste rustplaats gereden. In het bijzijn van familie en vrienden is hij 's middags begraven op natuurbegraafplaats Geestmerloo.
Pin It
Bekeken: 7019x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/