Na de eerste Mini-Me Markt was het eigenlijk geen vraag meer: er komt een tweede editie. Zondag 5 november wordt Dorpshuis De Geist in Sint Pancras omgetoverd tot een markt met ruim zeventig kramen. Mede-initiatiefneemster Kim Ottenbros kan niet wachten.

We bellen Ottenbros vanaf onze redactie. Over twee weken wordt de Mini-Me Markt weer gehouden. "De eerste markt was hartstikke leuk", vertelt de Langedijkse. Samen met Denise Loos organiseerde ze het evenement. Afgelopen juni konden geïnteresseerden tweedehands spullen inslaan in Het Behouden Huis in Oudkarspel. Het bleek een succes: veel moeders en vaders kwamen op de koopjesmarkt af. En waar de eerste editie zo'n 45 kramen telt, komt op de tweede 70 kramen. "Het paste zelfs niet meer in Het Behouden Huis", lacht Ottenbros. En dus wordt zondag 5 november Dorpshuis De Geist het toneel van de Mini-Me Markt. Van 10:00 tot 13:00 uur kunnen geïnteresseerden naar hartenlust shoppen. "Wij zijn er al heel druk mee bezig. Flyeren, posters ophangen, reclameborden maken en kijken naar de indelingen voor de kramen. Er komt nog best wat bij kijken, hoor." (Tekst gaat verder onder de foto)

SeniorWeb start weer met computer- en tabletcursussen in Pancrasser dorpshuis De Geist Wie op zoek is naar kinderartikelen, kan zondag 5 november terecht bij het dorpshuis in Sint Pancras.


Maar zo stelt Ottenbros: het is ook voor een goed doel. Figuurlijk, omdat het kinderkleding een tweede leven geeft, en letterlijk, omdat een deel van de opbrengsten wordt gedoneerd. Na de eerste markt werd een cheque van 250 euro overhandigd aan Voedselbank Langedijk. Ook voor de tweede editie hebben de dames een doel uitgekozen. "We gaan doneren aan de Stichting Sintvoorieder1. De donkere dagen komen er weer aan en het is toch eigenlijk ongelofelijk als mensen geen cadeautjes hebben in deze tijd."

Terug naar het gesprek met de Langedijkse initiatiefneemster. "Het gaat ons vooral om de donatie aan het goede doel én dat we voorkomen dat kinderkleding weggegooid wordt. Wij willen dat ook ouders met een kleinere portemonnee leuke kleding kunnen kopen. Dat ze even wat minder naar het prijskaartje hoeven te kijken."


De entree van de Mini-Me Markt is twee euro. Het is mogelijk om vooraf een entreeticket te kopen via de website minimemarkt.nl. Kinderen tot twaalf jaar zijn gratis.


Pin It
Bekeken: 783x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/