Ook het bestuur van Dijk en Waard vindt dat de gemeente te weinig biedt voor de jonge inwoners. Begin deze maand stelde de Dijk en Waardse fractie van BVNL vragen over de voorzieningen. Volgens de partij klinkt vanuit de samenleving steeds meer de roep voor passende uitgaansgelegenheden voor de jeugd.

Het is een bekende slagzin uit de jaren zeventig: je bent jong en je wil wat. Het is wellicht een cliché, maar daarom niet minder waar. Jongeren die hun eerste stappen in zelfstandigheid zetten en kiezen voor vermaak. Het kan in Alkmaar of bijvoorbeeld Amsterdam, maar volgens fractievoorzitter Carmen Bosscher van BVNL zijn in onze gemeente geen alternatieven. "Het college herkent de behoefte van de jongeren", schrijft het bestuur van burgemeester en wethouders in een reactie. Volgens het college gaat het niet alleen om uitgaansgelegenheden, maar over ontmoeten in het algemeen. Op dit moment loopt er een onderzoek vanuit MET Welzijn naar de behoeftes van jongeren. Uit het onderzoek blijkt de behoefte aan feesten voor jeugd onder de achttien jaar. "Andere uitkomsten worden momenteel nog verwerkt en verder ontwikkeld, zodat MET samen met partners op de behoeften van de jongeren in kan spelen."

Want zo schrijft het bestuur: de gemeente is zelf geen partij bij het faciliteren van passende uitgaansvoorzieningen. "Dat wordt verwacht van de markt en samenleving. De gemeente kan bij initiatieven wel ondersteunen."
Pin It
Bekeken: 489x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/