De gemeente Dijk en Waard kijkt naar mogelijke nieuwe opvangplekken voor Oekraïners. Na anderhalf jaar komen nog steeds iedere week honderden Oekraïners naar ons land. De fusiegemeente van Heerhugowaard en Langedijk verwacht dat er vanuit Den Haag opnieuw gevraagd wordt voor opvangplekken. Het gaat vooralsnog om een inventarisatie van mogelijke nieuwe plekken.

Vertelt de gemeentewoordvoerder, wanneer we hem bellen. Op dit moment heeft Dijk en Waard geen beschikbare opvangplekken. Dat hoeft in principe ook niet, want de gemeente voldoet aan de taakstelling die het Rijk heeft opgelegd. Maar door de constante instroom van vluchtelingen worden nog steeds nieuwe opvangplekken gezocht door de veiligheidsregio's.

In Dijk en Waard hebben de meeste Oekraïense vluchtelingen hun thuis gevonden in het Transferiumgebouw, zo'n driehonderd. Daarnaast worden ongeveer 185 vluchtelingen opgevangen bij Dijk en Waarders thuis. Ze wonen bijvoorbeeld in een gebouw op hetzelfde perceel of hebben een lege kamer gekregen. In maart vorig jaar kreeg de gemeente steeds meer berichten van inwoners die spijt hadden van de opvang, maar dat komt nu niet meer voor. (Tekst gaat verder onder de foto)

Oekraïners hebben een andere status in Nederland, waardoor ze zonder vergunning mogen werken. In het Transferium werd vorig jaar een banenmarkt gehouden. (Beeld: Gemeente Dijk en Waard)


Het Rijk wil de komende tijd duizenden plekken realiseren. Al is niet duidelijk of daarmee de vraag naar opvang is gestild. Volgens de gemeentewoordvoerder is de zoektocht naar meer plekken gestart, maar is er geen wensenlijst. "We kijken niet met een specifieke blik. Het is vooral inventariseren wat mogelijk is." Overigens zijn volgens de woordvoerder vooralsnog geen nieuwe locaties uit de zoektocht gekomen. "Het is een uitdaging. Er is geen tweede Transferiumgebouw. De zoektocht is maatwerk."
Pin It
Bekeken: 631x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/