Geen enkel begrip, dat hebben de leerlingen van de basisschool in Broek op Langedijk voor de vernieling van hun regenboogvlag. Donderdagochtend werd de vlag kapot teruggevonden, en ook stond er een bord met een Bijbeltekst voor de deur. Burgemeester Maarten Poorter bracht vrijdag een nieuwe vlag naar de school 'want het is onacceptabel dat dit gebeurt'.

Niemand op kindcentrum Het Mozaïek snapt waarom hun vlag vernield is. Het bord met de Bijbeltekst - 'doe niet mee aan de zinloze praktijken die bij de duisternis horen' - die door de vernielers werd geplaatst, noemen de kinderen 'niet zo aardig'. "De vlag hing er op verzoek van de kinderen", legt schooldirecteur Helene de Vries uit voor de camera van mediapartner NH. "We vieren de Week van Respect. De kinderen hechten er waarde aan: dat iedereen zichzelf mag zijn en zich hier veilig mag voelen."

"Ik heb zelf ook twee vaders die met elkaar getrouwd zijn", vertelt een van de leerlingen. "Ik vind het daardoor ook erg dat dit gebeurd is." En andere leerling vindt het vooral heel akelig. "Waarom ook? Misschien omdat je het er niet mee eens bent, maar doe dit niet." Donderdagochtend ontdekte een medewerker de vlag en het bord. "Een aantal kinderen van de voorschoolse opvang heeft het ook gezien, helaas", vertelt De Vries. "Wat hier gebeurd is, past niet bij wat we de kinderen leren: respect voor elkaar hebben en voor andermans spullen."

Wie achter de vernieling en het Bijbelse bord zit, is nog onbekend. Broek op Langedijk en omgeving staat bekend als 'christelijk', maar burgemeester Poorter durft daar zijn vingers niet aan te branden. "Dit ís een christelijke school, en je ziet hoe vrolijk de kinderen het hijsen van de nieuwe vlag met elkaar vieren, en juist het 'verschil' vieren."

De schoolleiding heeft aangifte gedaan van de vernieling en de politie doet onderzoek naar de zaak. "We doen onderzoek in de buurt en online. Ook vragen we mensen met tips of informatie dit bij ons te melden."
Pin It
Bekeken: 686x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/