Het gemeentebestuur van Dijk en Waard wil onderzoek doen naar een uitbreiding van De Klamp. Recent werden 79 woningen in het Heerhugowaardse nieuwbouwproject opgeleverd. Het college wil meer weten over de mogelijkheden van een uitbreiding van de wijk.

Laten we het eerst even hebben over de locatie. Als het aan het college ligt wordt tussen de gerealiseerde woningen, de spoorlijn en Braken (N194) gebouwd. De gemeente Dijk en Waard wil voor 2030 zo'n tienduizend woningen hebben gebouwd. Woonwijken als Heerhugowaard-Zuid en De Draai worden uit de grond gestampt, maar ook binnenstedelijk is Dijk en Waard aan het ontwikkelen. Zoals de Berckheidelaan, 29 sociale huurwoningen op een leeg grasveld. En dus de nieuwbouw op De Klamp. Begin deze maand werden 79 huizen opgeleverd in het plan De Klamp. Naast het Waardse crematorium verrezen 59 appartementen en 20 eengezinswoningen. Complete gevels en vloeren worden gemaakt in de fabriek en eenmaal op locatie in elkaar gezet. De ambitie was om het project nog voor de zomer op te leveren, maar dat lukte toch niet. Want hoewel de tientallen nieuwbouwappartementen maandenlang leegstonden, konden de bewoners lange tijd geen sleutel krijgen. Een deel van de mensen heeft inmiddels zijn intrek genomen in de nieuwbouw. Maar voor een aantal bewoners is het nog geduld hebben: de laatste sleuteloverdrachten vinden voor het einde van dit jaar plaats. (Tekst gaat verder onder de foto)

De wachtlijst voor een sociale huurwoning is lang, daarom wilde Dijk en Waard snel De Klamp realiseren. (Beeld: Gemeente Dijk en Waard)


Genoeg over nieuwbouwplan De Klamp, of zoals het college het nu noemt: De Klamp fase 1. Hoe De Klamp fase 2 eruit gaat zien is nog niet duidelijk. De grond is in eigendom van een ontwikkelaar. Wethouder Nils Langedijk laat weten dat het college positief staat tegenover woningbouwplannen op deze locatie. "Deze verkenning geeft richting aan de gewenste ontwikkeling en is nodig voor het kunnen opstellen van een intentieovereenkomst en een projectplan." Vervolgens zal het college met de raad in gesprek gaat over de plannen. Het is niet duidelijk wanneer meer bekend is.
Pin It
Bekeken: 1385x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/