De Heerhugowaardse handbalster Tess Lieder beviel iets meer dan een jaar geleden van dochter Flo. In de tussentijd had ze even geen club, maar nu is ze weer helemaal terug. De Heerhugowaardse maakt zich op voor het WK met de handbalsters. "Het was een hectisch jaar", zegt de 30-jarige in aanloop naar het toernooi.

Moeder Tess vierde afgelopen weekend de eerste verjaardag van haar dochtertje. "Ik kon erbij zijn op de verjaardag en dat was voor mijn moederhart heel erg geruststellend", zegt de keepster tegen mediapartner NH. Ze speelt inmiddels een half jaar bij Borussia Dortmund. "Theoretisch speel ik nog geen half jaar wedstrijden, maar ik ben fit en heb een goed gevoel. Dus ik ben heel erg gelukkig." De handbalsters heeft inmiddels een paar jaar een relatie met voetballer Mart Lieder. "Als ik wist hoe gelukkig het moederschap mij zou maken, had ik het wel eerder gewild", zegt ze. "Maar dat was niet mogelijk. We zijn soms nog wel aan het zoeken naar de balans tussen twee topsportende ouders en het ouderschap. We hebben hele lieve hulp van mensen om ons heen en dat gaat steeds beter."

Met het Nederlands team maakt Lieder zich op voor het WK in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Dit wordt alweer haar vijfde WK als international en in het verleden won ze goud, zilver en brons met Oranje. Dit jaar zijn de verwachtingen iets minder hoog, maar Lieder wil Nederland niet in de 'underdogrol' duwen. "Het is natuurlijk wel lekker dat jullie niet allemaal staan te hameren van: als het geen goud is, hoeven jullie niet terug te komen."

Nederland zit op het WK in de groep met Argentinië, Congo en Tsjechië. De eerste wedstrijd is op donderdag 30 november in Fredrikshavn tegen de Argentijnen. De finale van het WK vindt plaats op zondag 17 december.
Pin It
Bekeken: 844x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/