Het vrouwenteam van FC Marlène gaat volgende maand meedoen aan een internationaal toernooi in Spanje. De ploeg van trainer Mo Bouchibti speelt tijdens het UEFA European Women's Futsal Championship tegen verschillende landskampioenen.

De Heerhugowaardse zaalvoetbalsters zijn ingedeeld in een poule met het Spaanse Burela FS, Italiaanse Bitonto C5 en Portugese SL Benfica. "De drie tegenstanders zijn ware grootmachten", vertelt Bob Kool, vice-voorzitter van FC Marlène. "De speelsters zijn veelal full-prof. Ze trainen vier tot vijf keer per week en de wedstrijden worden veelal live uitgezonden op de landelijke televisie." Dat is niet het enige. Want naast de uitdaging met de grootmachten, is er ook een uitdaging in het eigen team. De ploeg van Mo Bouchibti heeft te kampen met de nodige blessures. Mila Wittebrood, Chantal Hendriksen en Maggy Chapel zijn langdurig afwezig. Daarnaast is ook de inzet van topscorer Simone Hand twijfelachtig.

Maar wie denkt dat de Heerhugowaardse dames niet gaan strijden voor de winst, heeft het mis: "Wedstrijden onder hoge weerstand zijn voor het team een prachtige uitdaging", benadrukt Kool. De internationale wedstrijden van FC Marlène staan gepland van 19 tot en met 22 december. Na de poulefase spelen de nummer 1 en 2 verder in de strijd om de Europese titel.
Pin It
Bekeken: 820x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/