De renovatie van het complex van SV Vrone gaat meer kosten, maar daar kan de gemeenteraad van Dijk en Waards mee leven. Dat werd duidelijk tijdens de politieke avond in De Binding. Daar werd dinsdag gesproken over de 2 miljoen euro die extra nodig is voor de werkzaamheden. Hoewel er nog geen besluit hoefde te worden genomen, werd al duidelijk dat de plannen breed gedragen worden.

Er wordt al heel lang over gesproken; renovatiewerkzaamheden aan het complex van SV Vrone in Sint Pancras. Al zo'n 28 jaar passeren plannen over een upgrade voor de voetbal- en handbalvereniging de revue. Maar er moet nu echt wat gebeuren, vindt jeugdtrainer Martijn Komen. "De huidige voorzieningen zijn niet voldoende. De velden zijn helaas te verouderd, waardoor veel trainingen en wedstrijden worden afgelast."

En dat zoiets zorgt voor frustraties, vertelden meerdere insprekers. "De twijfel om te stoppen met voetbal is een jaarlijks terugkerend gevoel", benadrukt speler Wout Adams. Hij speelt bijna zijn hele leven bij de Pancrasser club. "De periode dat het veld bespeelbaar is, wordt steeds korter. En dan nog te zwijgen over de verlichting. Veel leden besluiten te stoppen of naar een andere vereniging te gaan." (tekst gaat verder onder de foto)

De velden lijken er mooi bij te liggen, maar geregeld kunnen wedstrijden en trainingen niet doorgaan omdat ze te slecht zijn. (foto: SV Vrone)


Ruim twee jaar geleden hakte de gemeenteraad van Langedijk in haar laatste vergadering voor de gemeentelijke fusie de knoop door: de herinrichting van het complex komt er. Maar sinds die tijd is het daarbij behorende financiële plaatje behoorlijk veranderd.

Waar eerst gesproken werd over 2,7 miljoen euro, blijkt inmiddels 2 miljoen extra nodig te zijn. En die rekening lijkt de lokale politiek wel op te willen pakken. "Ons oordeel is eenvoudig: gewoon doen", vertelde fractievoorzitter Kees Tesselaar van de DOP. Ook raadslid Annelies Kloosterboer van LDW was enthousiast: "Het is geld, veel geld, wat de plannen kosten. Maar het is ook geld dat ten goede gaat komen aan de inwoners van Sint Pancras en daarbuiten."

De gemeenteraadsleden praten over twee weken verder over het plan. Dan wordt dus ook duidelijk of ze ook ècht voor het daarbij horende kostenplaatje gaan stemmen.


De gemeenteraad van Langedijk heeft eerder al toestemming gegeven voor de werkzaamheden, maar vanwege het veranderende kostenplaatje moet nu ook de raad van Dijk en Waard worden betrokken. Als de politici akkoord gaan met de kredietaanvraag, dan zullen de werkzaamheden uiterlijk halverwege volgend jaar starten.


Pin It
Bekeken: 669x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/