Een ravage bij de spoorbrug over de N242 in Heerhugowaard. Woensdagochtend is een vrachtwagenchauffeur met een te hoge lading tegenaan gereden. Deze keer ging het om een hijskraan, die door de klap van de oplegger viel en daarbij een achterligger raakte.

De bestuurster van de auto is nagekeken door ambulancemedewerkers maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De N242 is afgezet voor de afhandeling van het ongeluk. Het treinverkeer is tussen de NS-stations Heerhugowaard en Alkmaar Noord stilgelegd in afwachting van een bruginspectie. Volgens een weginspecteur is de Westerweg dicht tot rond 18:00 uur.

Met enige regelmaat raken vrachtwagenchauffeurs de spoorbrug, omdat ze denken 'het kan wel' of er eenvoudig niet bij stil staan dat hun vrachtwagen te hoog is. Doorgaans heeft dat geen ernstige gevolgen, maar verkeer op de N242 is wel de dupe. En als de veiligheid van de brug moet worden gecontroleerd zijn ook treinreizigers de klos.

En dat zal nog wel eventjes zo blijven. De brug stamt uit 1939 en heeft een geschatte levensduur van 120 jaar. De komende paar decennia blijft het dus waarschijnlijk bij reparaties en onderhoud. In 2021 werd nog groot onderhoud aan de spoorbrug uitgevoerd. Blijkbaar is uitdiepen van de N242 onder de brug ook geen goede optie. Ook een onderzoek met sensoren - waaruit bleek dat er vaker aanrijdingen zijn dan gedacht - brachten ProRail en de provincie niet op andere gedachten.
Pin It
Bekeken: 5143x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/