Een bomvolle publieke tribune. Sterker nog, een aantal geïnteresseerden moet de vergadering buiten de raadszaal op een scherm volgen. Op de agenda: het nieuwe parkeerbeleid. Een onderwerp dat de gemoederen in Dijk en Waard flink bezig houdt.  "Ik heb het in mijn zes jaar raad niet eerder zo druk gezien."

Het dinsdagavond voorgestelde parkeerbeleid in het kort: het uurtarief voor parkeren in het centrum van Heerhugowaard en in het Stationskwartier gaat naar 1 euro per uur. Het maximum is dan 9 euro per dag en het eerste uur gratis. Bewoners van de betreffende gebieden krijgen één gratis parkeervergunning, een tweede of derde vergunning  moet tweehonderd euro kosten. (tekst gaat verder onder foto)

Een bomvolle publieke tribune tijdens de raadsvergadering waarin het nieuwe parkeerbeleid werd aangenomen. (foto: NH Media)


En dat vonden veel politieke partijen toch iets te veel van het goede. Een wijzigingsvoorstel van ChristenUnie en D66 om de eerste vergunning niet gratis te laten zijn, maar hiervoor 25 euro in rekening te brengen en voor de tweede en derde 100 euro werd aangenomen.

"We hebben in het verleden beloofd dat de eerste vergunning gratis zou blijven en daar wil ik me aan houden", vertelde fractievoorzitter Jan van der Starre van 50Plus. Ook de VVD was fel tegen het wegvallen van de gratis eerste vergunning. "We verwachten niet dat dit beleid zal zorgen voor minder auto's, maar dat het een maatregel is om extra belasting te heffen. De auto als melkkoe", benadrukte raadslid Nicky Stammis.

Ondanks het hevige verzet bij inwoners is het nieuwe parkeerbeleid aangenomen met 26 stemmen voor en 11 tegen. En dat betekent dat de parkeerkosten in Dijk en Waard binnenkort flink omhoog gaan. Ook het voorstel dat de eerste parkeervergunning 25 euro gaat kosten en de tweede 100 euro is aangenomen.
Pin It
Bekeken: 1322x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/