Heerhugowaard, 26 maart 2015. Maandag vond er voor de derde keer in zeven dagen tijd een botsing plaats tussen een vrachtwagen en het spoorviaduct bij Heerhugowaard op de N242. De schade viel deze keer mee; het viaduct is slechts geschampt door de vrachtwagen.

De Provincie liet het NHD weten dat het feit dat er de laatste tijd vaak vrachtwagens tegen het viaduct rijden te verklaren is doordat vrachtwagens steeds hoger beladen worden. Het ligt volgens de Provincie niet aan de hoogte van het viaduct; de doorgang is twintig centimeter hoger dan de wettelijk voorgeschreven minimale hoogte.

Desondanks gaan er vanuit het bedrijfsleven in Heerhugowaard al jarenlang geluiden op dat het viaduct niet meer van deze tijd zou zijn, maar ProRail wil het viaduct nog niet vervangen.

De redenen hiervoor zijn dat het viaduct pas over vijftien jaar wordt afgeschreven en omdat ProRail vindt dat de Provincie aan de vervanging moet meebetalen. De Provincie liet het NHD op haar beurt weten hierover niet in overleg te zijn met ProRail.

Pin It
Bekeken: 3359x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/