Oud-leerlingen van de Ambachtsschool, LTS of Willem Blaeu aan de Bergerweg kunnen nu gezamenlijk herinneringen ophalen, foto’s delen of contact leggen met oude vrienden. Het Regionaal Archief Alkmaar heeft, als bewoner van een vleugel van het pand, hiervoor een Facebookpagina opgericht.

De Ambachtsschool (anno 1913) verzorgde oorspronkelijk lessen voor typografen, machinisten en banketbakkers. Maar ook opleidingen in de rijwiel-, motorrijtuig- en autotechniek. Er was ook een smederij, bankwerkerij en kleermakerij. Het pand werd in 1952 gemoderniseerd en de school werd een LTS.

Ook het onderwijs veranderde. Er kwamen vanaf de jaren vijftig steeds meer algemene vakken. In de jaren '90 fuseerde de LTS met andere opleidingen en werd het Willem Blaeu. De school verhuisde in 2010 naar de Robonsbosweg en het pand werd in 2011 omgedoopt tot ‘Centrum voor Cultuur en Erfgoed’, met als een van de nieuwe bewoners het Regionaal Archief Alkmaar.

Wie ooit les heeft gehad in het oude schoolgebouw wordt opgeroepen naar facebook.com/ambachtsschool te gaan

Pin It
Bekeken: 4268x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/