Komende zaterdag wordt voor de vijfde keer een groot Kickboksgala in Alkmaar gehouden. Dit jaar is een beetje bijzonder omdat er vooral Alkmaarse en jongere vechters centraal worden gezet. Eén van die vechters is de dertienjarige Frans Schouten die zaterdag kans maakt op een Nederlandse titel. Hij staat te boek als een opkomend Alkmaars talent waar we mogelijk de komende jaren nog veel van zouden kunnen gaan horen.

Ook voor Regillio van den Ent is het een bijzondere dag; hij gaat dan zijn eerste wedstrijd in de A-klasse draaien. In de B-klasse was hij vrijwel onverslaanbaar, maar nu wordt het toch weer een stukje lastiger. Alkmaar heeft de deur voor de sport opengezet op het moment dat de meeste gemeenten juist niets meer met de Kickboksgala's te maken wilden hebben.

De sport ondergaat waar het gaat om organisatie en vertegenwoordiging de nodige veranderingen. De talloze bonden die er zijn gaan langzamerhand allemaal op in de FOG, de Federatie Oosterse Gevechtssporten die lid is van NOC-NSF. Daardoor ontstaat meer eenheid, structuur en duidelijkheid.

Pin It
Bekeken: 4703x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/