Zondag maakte Alkmaar voor het eerst kennis met ‘Kijken, Kijken, Kopen’. Bezoekers van de binnenstad werden geconfronteerd met Hip-hop, Shakespeare, kabouters, singer-songwriters en bijzondere straattheater. De acts veranderden de binnenstad in één groot podium en het winkelend publiek keek verwonderd op bij het zien van bijvoorbeeld bewegende etalagepoppen. Meer dan 30 winkeliers deden mee aan deze culturele koopzondag die ruim 10.000 bezoekers op de been bracht.

Niet alleen de ondernemers, maar ook Theater De Vest is zeer tevreden over deze eerste editie. Marijke van den Muijsenberg, hoofd programmering en marketing sprak van een “zeer geslaagde, eerste editie". Het lekkere weer werkte natuurlijk mee waardoor de acts veel aandacht kregen en ook de artiesten genoten van het interactieve Alkmaarse publiek.

TAQA Theater De Vest zal in samenwerking met de winkeliersvereniging binnenstad Alkmaar en Gemeente Alkmaar deze eerste editie evalueren en ziet een nieuwe editie vol vertrouwen tegemoet. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was ook ter plaatse en maate een fotoreportage die op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal te zien is.

Pin It
Bekeken: 3317x