De Alkmaarse Giovanni D, die op diverse Facebookpagina's vermeld wordt als oplichter, lijkt het slachtoffer te zijn van identiteitsfraude. Het op internet getoonde paspoort is al in 2011 van hem gestolen en het vermelde rekeningnummer hoort bij een slapende rekening die al jaren niet meer door hem wordt gebruikt. De bankrekening heeft hij laten blokkeren en hij heeft aangifte gedaan van identiteitsfraude.

Giovanni werd donderdagochtend door zijn zwager geïnformeerd dat zijn foto op internet stond en dat hij in de bijgaande tekst beschuldigd werd van oplichting. Hij heeft daarna zo snel mogelijk een afspraak gemaakt bij de politie om aangifte te doen van niet alleen identiteitsdiefstal, maar ook van smaad en laster.

Dat laatste omdat hij zich zwart gemaakt voelt door de uit Friesland afkomstige Erna T. die zijn naam en de foto van het oude paspoort op internet heeft gezet en daarmee een vloedgolf van ellende voor hem heeft veroorzaakt. Desgevraagd heeft zij laten weten dat ook zij aangifte heeft gedaan en dat bij de politie meerder aangifte liepen tegen de persoon die onder de naam Giovanni D. opereert.

De handelswijze is geraffineerd. Na het eerste telefonische contact word als bewijs van goede trouw een foto van een paspoort gestuurd, dat zou de identiteit van de verkoper moeten bevestigen. Wanneer het geld voor de op marktplaats aangeboden goederen eenmaal is overgemaakt blijft het natuurlijk stil en de goederen worden nooit verstuurd. Inmiddels is het telefoonnummer ook niet meer in gebruik. Het grootste vraagstuk concentreert zich nu op hoe het mogelijk is dat zowel het paspoort als het gebruikte rekeningnummer inderdaad aan Giovanni toebehoren.

Pin It
Bekeken: 3842x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/