Wie ooit over het zuidoostelijke deel van de Alkmaarse randweg heeft gereden kent het gebouw. Geflankeerd door een 80 meter hoge mast oogt de Telefooncentrale nog steeds als een bedrijfsmastodont uit de jaren 60. Maar waar ooit de saaigrijze kantoortuinen van de PTT waren gehuisvest bloeien en groeien nu allerhande bedrijven uit de creatieve industrie, media en ICT.

Zaterdagmiddag kon iedereen die wel benieuwd was naar deze bijzondere transformatie er terecht voor de dag van de Verbinding. De daar gevestigde bedrijven lieten zich van hun beste kant zien en door de dag heen was er van alles te zien en te doen. Serieuze investeerders boden startende ondernemers kansen in de Dragon's Den, er was de mogelijkheid om de skills op Social Media aan te scherpen of de kans om flink bij te leren over het belangrijke 'Big Data'.

Eén van de grote publiekstrekkers bleek lokale omroep Alkmaar Centraal dat gedurende de hele Dag van de Verbinding live heeft uitgezonden op radio en televisie. De omroep presenteerde bovendien de twee nieuwe kanalen heerhugowaardcentraal.nl en langedijkcentraal.nl. Vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten en belangenbehartiger OLON wordt gewerkt naar schaalvergroting en het terugdringen van het aantal lokale omroepen van 282 naar maximaal 100. Alkmaar Centraal wil daar regionaal graag leidend in zijn.

Pin It
Bekeken: 3219x