Staatssecretaris Jetta Klijnsma was gisteren Alkmaar om wijkcentrum Overdie en stadsstrand ‘De Kade’ te bezoeken. Beide locaties bieden plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De staatssecretaris werd ontvangen bij wijkcentrum Overdie waar Noeri werkt. Noeri was een ‘temperamentvolle’ jongen met een ICT achtergrond, maar langdurig zonder werk. Een sportliefhebber.

Tijdens een potje voetbal kreeg hij het aan de stok met de scheidsrechter. Die bleek coach bij stichting MEE. Na een goed gesprek stelde hij Noeri voor: “waarom meld je je niet als vrijwilliger bij het wijkcentrum? Die kunnen nog wel een ICT’ er gebruiken.” Noeri schreef vervolgens een plan voor het ICT systeem voor de nieuwe locatie van het centrum. “En wie gaat dat uitvoeren?” wilde directeur Paul van Meel weten. “Ik”, zei Noeri. En zo werkt hij er nu tijdelijk als chef ICT. Het is geen dikke boterham maar, besluit Van Meel, ‘Als Noeri een goede opleiding vindt mag hij die op onze kosten gaan doen. De bedoeling is dat hij een stap kan maken richting de arbeidsmarkt.’

Daarna bezocht Klijnsma Alkmaar's stadsstrand 'De Kade' bij Overstad, de werkplek van Mark. Mark is steengoed in Nacho's klaarmaken. "Op eigen kracht zou ik nooit op een werkgever afstappen met het verhaal 'hee, ik kom uit de Wajong en wil je het toch met mij proberen?", vertelde hij de staatssecretaris. "Maar mijn baas Michael heeft besloten om het toch te doen. Ik heb nu een vaste baan als chef nacho’s."

Pin It
Bekeken: 3377x