Vrijdag 26 juni is voor het Schrijnwerkersgilde van Kaeskoppenstad een toch wel spannende dag. Dan wordt namelijk hun duikboot te water gelaten bij het Waagplein. Het gaat om een duizend kilo wegende replica van de duikboot die Cornelis Drebbel ooit bouwde. De tewaterlating van het acht meter lange gevaarte is gepland tussen 16.00 uur en 16.30 uur plaats. Er is eerder al geoefend om te zorgen dat de hele oefening goed verloopt (zie foto)

Alkmaarder Cornelis Drebbel is wordt in Engeland en de Verenigde Staten gezien als de ' 'Leonardo da Vinci van De Republiek de Verenigde Provinciën'. Drebbel bouwde zo'n vierhonderd jaar geleden vier duikboten voor de Engelse koning Jacobus I waarvan er eentje onder water van de London Tower Bridge naar Greenwich voer, een afstand van dertien kilometer.

De dag van de tewaterlating is er nog wel een extra uitdaging, want er wordt geprobeerd de duikboot in het water te krijgen met behulp van de (replica van de) eikenhouten havenkraan met tredmolen die drie jaar geleden werd gebouwd voor Kaeskoppenstad. Tijdens het weekend van Kaeskoppenstad is de duikboot door het publiek te bewonderen.

Pin It
Bekeken: 3284x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/