Zaterdag vierde de Stichting Voorschool Langedijk haar 45-jarig bestaan. Deze stichting beheert vier peuterspeelzalen in Langedijk en werkt samen met de elf basisscholen. Stichting Voorschool Langedijk is overigens de nieuwe naam; voor 1 januari 2015 luidde die nog Stichting Peuterspeelzalen Langedijk. Het was dus een extra feestelijke dag, zowel vanwege de respectabele leeftijd als de nieuwe naam.

Deze zaterdag waren de deuren van de vier locaties van de Voorschool geopend voor kinderen, ouders en belangstellenden en waren er leuke activiteiten georganiseerd. Zo konden de kinderen rijden op een pony, cakejes versieren, springen op het springkussen en meedoen aan de kleurplatenwedstrijd. Voor de ouders was er koffie en thee met iets lekkers.

De reden voor de nieuwe naam is de landelijke ontwikkeling waarin peuterspeelzalen langzaam maar zeker veranderen in een degelijke voorbereiding op het basisonderwijs. De naam ‘voorschool’ dekt de nieuwe lading beter want de kinderen krijgen een goede start van hun schoolcarriére en worden spelenderwijs lerend voorbereid op de basisschool.

Pin It
Bekeken: 4330x