Jongeren gaan naar de grote steden om te studeren en keren niet terug naar Noord-Holland Noord om er te wonen of te werken. In het AFAS-stadion in Alkmaar was hierover woensdag een bijeenkomst met ondernemers en woordvoerders van onderwijsinstanties en overheden.

Maarten Bouwhuis van BNR Gangmakers ging voor een volle zaal in gesprek met Monique Stam, (wethouder Economische Zaken Heerhugowaard), Thijs Pennink (directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN),  Chris Obdam (Betty Blocks) en Jeroen Veerman (directeur H&S adviesgroep) over de 'brain drain'. Robert-Jan Knook nam het stokje over met andere gasten.

Sprekers zagen niet direct reden voor paniek, maar Noord-Holland Noord heeft wel degelijk een probleem. Het is een gat tussen de groeisectoren, met in de IT- en techniek, en het aanbod van talent. Steven Gudde (Olympia Uitzendbureau) liet zien dat het probleem zelfs groter kan zijn dan het nu lijkt.

Er werden diverse ideeën geopperd en besproken. Er zouden meer stageplaatsen moeten komen. Talent van buiten de regio moet geattendeerd worden op stageplekken en carrièrekansen. Bedrijven kunnen zichzelf beter presenteren en vacatures beter plaatsen. Ook de regio kan meer aan 'branding' doen.

Ook de oudere generatie werkzoekenden werd besproken. Voor hen is blijvende ontwikkeling belangrijk, want de groeisectoren kennen veelal innovatie.

Thijs Pennink gaat met vrijwilligers uit de zaal contact zoeken met bedrijven, om een plan voor Branding van de Regio te maken, vanuit een samenwerking tussen overheid, onderwijs, het bedrijfsleven en projecten als ‘Holland boven Amsterdam’. Ook Provinciale werkambassadeur Dook van den Boer doet mee. Nederlandse Zaken NH werkt aan een marketingcampagne voor jongeren.

 

Pin It
Bekeken: 3196x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/