Alle nieuwtjes over cultuur, winkels, uitgaan maar ook gemeentelijk nieuws en andere wetenswaardigheden over Heerhugowaard overzichtelijk bij elkaar op één digitaal platform. Heerhugowaard toont hiervoor interesse, blijkt uit een onderzoek waaraan 469 inwoners meewerkten.

In een enquête kregen inwoners vragen over hun nieuwsconsumptie en konden ze hun mening geven over Stadsnieuws en een digitaal nieuwsplatform. Dit onderzoek heeft interessante informatie opgeleverd.

Heerhugowaarders hebben geen absolute voorkeur voor het lezen van lokaal nieuws op papier of juist online, al zijn de meningen, niet geheel verrassend, per leeftijdscategorie nogal verdeeld. Wel blijkt dat men in het algemeen landelijk nieuws online leest. Of dat een digitaal Heerhugowaards platform levensvatbaar maakt is de vraag. Over Stadsnieuws zijn inwoners veelal positief. Een grote groep is gehecht aan deze papieren krant om lokaal nieuws te lezen. De trouwste lezers zijn vooral 65+.

De gemeente onderzoekt nu samen met partners de ontwikkeling van een digitaal platform. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het onderzoek is hier in te zien en te downloaden.

Pin It
Bekeken: 2955x
https://ee.itk.ac.id/data/