In de Eredivisie zaalvoetbal leed Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond een zure nederlaag thuis bij Drachtster Boys. De ploeg van coaches Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo ging met 3-2 onderuit. Vooral de manier waarop stoorde: keepster Jacky Reus zou de derde goal op de lijn gestopt hebben, maar de scheids oordeelde anders. "Ongelofelijk dat dit gebeurt op dit niveau!", vindt Moraal. Reiger Boys V1 en Drachtster Boys V1 stonden zesde en vijfde, maar alleen de top vier gaat de play-offs. De uitslag was dus van groot belang.

Al vroeg scoorde Lotte Bijl op aangeven van Aaike Verschoor, maar door een miscommunicatie achterin maakte Drachtster Boys snel de gelijkmaker, en niet veel later kwam de thuisploeg zelfs 2-1 voor.

In de tweede helft ging Reiger Boys op jacht naar de gelijkmaker, maar halverwege de helft scoorde de thuisploeg de gewreekte derde goal. Hierna kreeg Heerhugowaard nog een handvol kansen, waarvan alleen Chantal Hendriksen er één wist te benutten voor 3-2. In de slotfase leek Verschoor met een vlammend schot alsnog voor de gelijkmaker te zorgen, maar een katachtige redding gooide roet in het eten. "Wij gaan echt met de week beter voetballen, daarom is het zo zonde dat we hier verliezen", keek coach Wouter Moraal met gemende gevoelens terug.

Vrijdag 16 december speelt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau V1, gezakt naar de zevende plaats, thuis tegen KTP Nieuw Roden in De Waardergolf. De wedstrijd is onderdeel van het 'Avondje Reiger Boys Zaalvoetbal' waarin onder meer ook de Onder 18 teams van beide verenigingen tegen elkaar uitkomen. (foto: Paul van der Molen)