De Waardse kringloopwinkel CYAN gaat een vrachtwagen schenken aan Oekraïne. De wagen zal door een zusterorganisatie in Roemenië gebruikt worden voor de bevoorrading van Oekraïense steden. "Zij hebben nu alle hulp nodig, wij redden ons wel", zegt directeur Stephan Barendse.

Kringloopwinkel CYAN is onderdeel van Stichting Teen Challenge en gevestigd in 128 landen. "We hebben locaties in onder meer Oekraïne, Rusland en Polen", vertelt Barendse, directeur Teen Challenge Nederland. De stichting heeft veel werk aan het helpen van mensen in Oekraïne. "Ik ben inmiddels bijna elke dag bezig met de coördinatie. Ik hoorde dat mensen vanuit Roemenië de grens over rijden in personenauto's en bestelbusjes. Dat moet anders. Maandag vertrekt onze vrachtwagen vol spullen richting Roemenië. De wagen mogen ze houden. We zijn hier dan wel aangewezen op bestelbusjes, maar de vrachtwagen is daar harder nodig dan hier."

Er komt veel kijken bij het idee om een vrachtwagen weg te geven. "We moeten van alles en nog wat aangeven. We hebben ontheffingen nodig en moeten melden wat er in de vrachtwagen zit. Voor een transportbedrijf zal het een gemakkelijke dagelijkse taak zijn, maar we doen het graag."

Recent was CYAN nog in het nieuws omdat ze per 1 juni weg moeten van het Nijverheidsplein in Heerhugowaard. De kringloopwinkel kwam zelf met het idee voor een vestiging naast de gemeentewerf, maar dat verzoek werd afgewezen. "Wij rekenen op een constructieve houding van de gemeente zodat we meer tijd krijgen om een passend alternatief te vinden", vertelde Stephan Barendse eerder hierover aan Dijk en Waard Centraal.
Pin It
Bekeken: 1841x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/