De gemeente Dijk en Waard gaat niet aan meer mensen een compensatie voor de hogere energierekening geven. Dat kwam naar voren uit een stemming in de gemeenteraad. Forum voor Democratie diende een motie in, waarmee de partij wilde dat inkomens tot 130 procent van het sociaal minimum een energietoeslag kregen. In plaats van de landelijk vastgestelde 120 procent.

"Drie keer is scheepsrecht", zei Carmen Bosscher, fractievoorzitter van Forum voor Democratie aan het begin van het debat over de energietoeslag. Eerder kwam de partij al met meerdere motie over een energietoeslag. Zo maakte de partij zich een aantal weken geleden nog hard voor een energietoeslag voor iedereen. Dit stuitte vanwege de haalbaarheid op grote tegenstand bij raadsleden en verantwoordelijk wethouder Gerard Rep. "Ik heb het even snel uitgerekend, maar dan kom ik op tientallen miljoenen uit", vertelde de wethouder destijds in de raad.

De Forum voor Democratie-fractie kwam dinsdag opnieuw met een motie over de toeslag; in plaats van inkomens tot 120 procent van het sociaal minimum een energietoeslag geven, wilde de partij inkomens tot 130 procent compenseren. Ook dit keer strandde een motie over de energietoeslag in de raad. Het is een barmhartig idee, maar hoe uit te voeren is de vraag – benadrukte meerdere partijen tijdens de raadsvergadering. Bovendien vonden veel partijen de problematiek groter dan alleen een hogere energierekening. Het is een sympathieke motie, stelde Naima Ajouaau (PvdA). "Echter zijn er veel meer kosten die uit de pan rijzen en problemen veroorzaken. Laten we daar eerst meer duidelijkheid over krijgen." Ook de fractievoorzitter van de ChristenUnie wil wachten op een groter minimabeleid. "Dit idee kost veel geld en volgens mij is het verstandiger om te handelen vanuit een concreet beleid." Danielle Barhorst van GroenLinks Dijk en Waard is ook blij met de motie, maar stemde tegen. "Dit gaat veel verder dan alleen maar een energiecompensatie."

Inmiddels zijn alle bijstandsgerechtigden in Dijk en Waard gecompenseerd en kunnen andere mensen die in aanmerking komen zich aanmelden. Dat kan voor inwoners van de gemeenten Dijk en Waard en Alkmaar via Halte Werk. Op de website zijn ook alle voorwaarden te vinden. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022.
Pin It
Bekeken: 2731x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://mpoten.berkeleywellbeing.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/