Wethouders, pers en andere geïnteresseerden stonden vorige week woensdag langer dan een half uur te wachten in het gemeentehuis van Dijk en Waard. Dat was niet voor niks, want na een profielschets en sollicitatieprocedure, werd de nieuwe burgemeester bekendgemaakt: Maarten Poorter. De 43-jarige bestuurder is nu nog stadsdeelvoorzitter in Amsterdam Oost, maar zal, als De Kroon geen bezwaar heeft, op 13 juli worden geïnstalleerd.

Poorter werd voor het gemeentehuis in Heerhugowaard verwelkomd door waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel en de gemeenteraad. "Wat een prachtig ontvangst", zei de Amsterdamse bestuurder. "Ik vind het een grote eer dat ik het vertrouwen heb gekregen." De eerste kroonbenoemde burgemeester van Dijk en Waard worden, dat is nogal wat – vertelt Maarten Poorter in gesprek met Dijk en Waard Centraal. Poorter beleefde vorige week woensdag zenuwslopende momenten in een restaurant in Obdam. Hij was daar om te wachten op de stemming voor de nieuwe burgemeester van Dijk en Waard. Samen met zijn vrouw een kopje koffie en toen ging de telefoon. "Je wordt burgemeester van Dijk en Waard, werd mij verteld. Dat is natuurlijk een mooi moment. Je leeft er naartoe en hoopt dat je het wordt, al besef je dat het ook net zo goed iemand anders kan worden."

De 43-jarige Poorter is opgegroeid in Nijkerk en woont al tientallen jaren in Amsterdam. Hij heeft geen binding met Dijk en Waard, maar toch is hij in het verleden wel in de omgeving geweest. "Mijn vrouw ging vroeger vaak in Bergen op vakantie en heeft mij ook weleens meegenomen naar deze streek. Het is een prachtige gebied en toen ik de vacature voorbij zag komen ben ik me alleen maar meer gaan verdiepen in de omgeving en de mooie gemeente." Zonder dat Dijk en Waarders zijn precieze motivatie wisten, kwam Poorter geregeld richting de voormalige gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. "Ik heb gegeten in het Stadshart, musea bezocht en ook zijn we hier met de kinderen geweest." Poorter heeft samen met zijn vrouw Bregje vier kinderen in de leeftijd van twee tot tien jaar en vindt het belangrijk dat zij zich thuis voelen in Dijk en Waard. "Het is goed dat ze zich hier fijn voelen en dat ze weten hoe het eruitziet. Van mijn exacte plan wisten ze niet allemaal, maar dat hebben we ze nu wel verteld."

Voor de 43-jarige Maarten Poorter is het een grote stap om burgemeester te worden, al kent de functie wel raakvlakken met zijn huidige baan. "In mijn werk als stadsdeelvoorzitter heb ik ervaring opgedaan met taken die een burgemeester ook heeft." Voordat hij stadsdeelvoorzitter in Amsterdam Oost werd, was hij onder meer docent aan de Universiteit van Amsterdam en acht jaar raadslid voor de PvdA in de gemeenteraad. "Het is mooi dat ik al mijn ervaringen meeneem naar Dijk en Waard. Ik heb een goede aanloop gehad en kan niet wachten tot mijn benoeming."

Het is voor de nieuwe burgemeester niet alleen maar aftellen tot 13 juli, zo verzekert hij. "De komende weken ga ik me nog meer verdiepen in wat er allemaal speelt. Dijk en Waard is een fusiegemeente met een mooie opdracht. Ik ga me er volledig voor inzetten om de gemeente sterk te maken en hoop eraan bij te dragen dat de identiteit van de diverse kernen behouden blijft."
Pin It
Bekeken: 2216x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/