Er waren geen signalen dat er opnieuw een explosie zou gebeuren bij een woning aan de Sluis in Heerhugowaard te stoppen. Dat heeft burgemeester Maarten Poorter gezegd. Afgelopen vrijdag werden de camera's voor extra toezicht verwijderd en slechts enkele dagen later was er opnieuw een explosie bij de woning.

Het is niet de eerste keer dat de bewoners van de woning aan de Sluis doelwit zijn van een aanslag. Het afgelopen jaar werd al eens hun auto vernield en later ook in de brand gestoken. Het laatste incident was een explosie in augustus, waarna burgemeester Poorter besloot om cameratoezicht in te stellen bij de woning. Het toezicht werd tussendoor een keer verlengd, maar vrijdag zijn de camera's stilzwijgend weggehaald. En ook nu staat de burgemeester nog achter die beslissing. "De camera's zijn weggehaald omdat er geen signalen aanleiding gaven tot verder cameratoezicht en op advies van de politie." Volgens politiewoordvoerder Felicity Bijnaar klopt het dat de politie advies heeft gegeven, maar is het altijd nog de gemeente zelf die de knoop doorhakt. Ze benadrukt: "Ik kan er niet veel over zeggen, maar de verantwoordelijkheid ligt bij niemand anders dan de gemeente."

De explosies gaan buurtbewoners niet in de koude kleren zitten; ze vinden het eigenlijk wel genoeg geweest. "Eerst gaven we er niet zoveel ruchtbaarheid aan, maar nu denk je: 'oh daar gaat er weer een'. Op een gegeven moment voel je je gewoon niet meer veilig in je eigen buurt", zei een buurvrouw kort na de aanslag. Meerdere bewoners geven aan te willen verhuizen. "Het is gewoon geen zuivere koffie, zullen we maar zeggen", vertelde een andere buurvrouw. Burgemeester Poorter begrijpt het sentiment in de buurt en is 'aan het kijken wat de gemeente voor de buurt kan doen'. "Het is onaanvaardbaar dat dit is gebeurd. Het is verschrikkelijk voor omwonenden. Ik kan me voorstellen dat veel mensen flink geschrokken zijn. We willen als gemeente zorgen voor een veilige situatie."

Volgens meerdere buurtbewoners is de familie die het doelwit is van de aanslagen inmiddels verhuisd, maar de gemeente de gemeente doet daar 'uit privacyoverwegingen' geen uitspraken over. "Wel kunnen we bevestigen dat er ten tijde van de explosie niemand in de woning aanwezig was." De gemeente wil ook niet zeggen of er opnieuw cameratoezicht bij de woning is ingesteld.
Pin It
Bekeken: 2079x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/