Voor vogelliefhebbers was Buurthuis De Deel in 't Kruis afgelopen weekend een walhalla. Tijdens de jaarlijkse vogelshow van Huyghen Fauna waren er rond 150 vogeltjes te bewonderen, van allerlei pluimage. Ook werden er prijzen uitgereikt voor de mooiste vogels. Een van de bezoekers is onder de indruk: "Heel mooie vogels zijn hier te zien, waar ik het bestaan niet eens van wist."

Tijdens de vogelshow lieten leden van Huyghen Fauna hun zelf gekweekte vogels van de afgelopen twee jaar zien. De vereniging gaf voorlichting over het kweken van vogels, er waren sprekers en leden konden ervaringen uitwisselen. Ook werden er in diverse klassen kampioenen aangewezen. Richard Commandeur van Huyghen Fauna legt uit: "De vogel moet aan verschillende criteria voldoen voor de keuring. Het postuur, de kleur, de tekening, de conditie, hoe de veren eruit zien en of ze strak in de veren zitten."

"Wel weer een gezellige sfeer, ik hoor veel lachen", vertelt een bezoekster. Het val haar wel op dat vogels kijken niet een hobby is de erg aanslaat bij de jeugd. "Wel jammer dat het weer wat oudere mensen zijn. Er moeten eigenlijk veel meer jongeren komen."

De vraag is of vogels in kooien nog wel van deze tijd is. "Ach, waarom niet. Kijk er is overal wat voor te zeggen, maar op zich, de vogel heeft er niet veel last van. Dat kleine kooitje voor een paar dagen kan net. Het moet geen weken duren, maar vanavond gaan de meesten weer terug naar hun volières, en dan kunnen ze gewoon weer vogel zijn zoals ze vogel zijn."
Pin It
Bekeken: 1408x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/