De 23-jarige Dylan T. heeft drie jaar celstraf opgelegd gekregen. De Alkmaarder stond voor de rechter vanwege het regelen van een aanslag op een Heerhugowaards advocatenkantoor en verboden wapenbezit.

"Ik heb spijt van wat ik heb gedaan", zei T. tijdens een eerdere zitting. Een brandende mortierbom belandde twee jaar geleden tegen een advocatenkantoor aan de Heerhugowaardse Deimoslaan. De gevel raakte beschadigd en de ruiten sneuvelden, maar er vielen geen gewonden.

Reden voor de aanslag: volgens T. had zijn advocate niet genoeg haar best gedaan. De man - die al veelvuldig met justitie in aanraking kwam - heeft volgens deskundigen meerdere stoornissen, waaronder een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Naast de gevangenisstraf moet hij een schadevergoeding betalen aan het getroffen advocatenkantoor en zijn voormalige advocaat. Ook heeft de rechter tbs onder voorwaarden opgelegd. Of T. snel weer in de fout gaat? De rechter stelt dat T. relatief jong is en verwacht dat de reclassering risico's kan inperken.

Rechtbank Noord-Holland veroordeelde vorig jaar ook Alkmaarder Chevelle C. vanwege de aanslag op het Heerhugowaardse advocatenkantoor. De medeverdachte was tussenpersoon met wie T. sms'te over de zaak. Wie de bom tegen het gebouw aan de Deimoslaan gooide, is nooit duidelijk geworden.

Pin It
Bekeken: 2053x