Haal de landelijke Sinterklaasintocht naar Dijk en Waard. Dat is de boodschap die Ferry Floor heeft aan de politiek. Woensdag spreekt hij de raad toe. Want zo stelt Floor: de landelijke intocht organiseren is dé manier om Dijk en Waard op de kaart te zetten.

De tijd van chocoladeletters, pepernoten en sinterklaasliedjes. Het klinkt misschien nog wat ver weg, maar volgens Heerhugowaarder Ferry Floor moet daar woensdag toch over gesproken worden tijdens de politieke avond. "De landelijke intocht organiseren is een groot project", zegt Floor, "Maar natuurlijk ook een enorme eer." In de laatste maanden van het jaar zet hij geregeld de mijter en baard op om als hulpsint te fungeren. Daarnaast is hij jaarlijks te zien in het populaire televisieprogramma Sinterklaasjournaal. "Dat is erg leuk om te doen. Vroeger keek ik zelf naar het programma en nu speel ik in de serie. De magie rond Sinterklaas is gewoon heel leuk."

Ferry kan niet wachten om de raad duidelijk te maken dat de Sint in Dijk en Waard moet aankomen


Maar magie of niet. De aankomst van de goedheiligman kan aardig in de papieren lopen. Uit onderzoek van Dijk en Waard Centraal blijkt dat de intocht elk jaar gemiddeld tussen de vier en zes ton kost. Zo moest Maassluis in 2016 iets meer dan vier ton aftikken en had Apeldoorn in 2019 ruim vijf ton over voor de intocht. Dit jaar komt de sint aan in Gorinchem en daarvoor reserveerde de gemeente onlangs alvast een half miljoen. "Het kost inderdaad wel wat en qua veiligheid zijn er vragen, maar de intocht levert ook veel op", benadrukt Floor. "Tienduizenden en misschien zelfs honderdduizenden mensen komen naar de gemeente. Bovendien schenken landelijke media ook aandacht aan de intocht. Dat maakt van Dijk en Waard echt een bekende naam."

Aanstaande woensdag doet Floor zijn verhaal voor de Dijk en Waardse gemeenteraad. In de hoop dat het college aan de slag gaat met zijn plan. "Dan kan de burgemeester een brief sturen naar de NTR en wordt onze mooie gemeente meegenomen in de selectieprocedure. Hopelijk horen we dan volgend jaar of we de intocht mogen organiseren." Voelt de landelijke intocht in Dijk en Waard als een droom die uitkomt? "Nee, niet per se een droom. Meer een wens. Het is altijd mooi als Sinterklaas in jouw stad aankomt, maar dit zal echt een belevenis zijn. Ik kan niet wachten."


Vorig jaar kwam Ferry Floor ook al in het nieuws. Toen solliciteerde hij op 20-jarige leeftijd voor de functie van burgemeester van Dijk en Waard. "Er solliciteren tegenwoordig steeds meer jonge mensen. In Opmeer heeft onlangs iemand van 25 gesolliciteerd en die werd het bijna", zei hij destijds tegen Dijk en Waard Centraal. Floor is uiteindelijk niet de burgemeester van de gemeente geworden. In mei vorig jaar viel de naam van Maarten Poorter en twee maanden later werd hij geïnstalleerd.


Pin It
Bekeken: 1766x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/