Het plan voor 73 huizen aan het Rembrandt Erf in Heerhugowaard is weer een stap dichterbij. Het volledige project telt 117 huurwoningen, maar voor de 44 zorgappartementen was de vergunning al binnen en is de bouw inmiddels gestart. Waar het nu om gaat is het plan voor twee andere gebouwen: een met 39 vrije sector huurappartementen en een ander die 34 sociale huurwoningen telt. Het plan wordt ter inzage gelegd. Dat betekent dat betrokkenen hun mening over het bouwproject kunnen geven.

Met een ambitie van 10.000 woningen voor 2030 klinkt het Dijk en Waardse bouwplan wellicht klein. Maar wie denkt dat dit project dan ook snel werd behandeld in de gemeenteraad, heeft het mis. Het bespreekpunt ontaardde vorige maand in een discussie over sociale huur. En dan vooral de toekomstige bewoner daarvan. "Er komt een groep inwoners waar we mogelijk in de toekomst weer problemen mee kunnen krijgen", zei raadslid Dennis Koopman van BVNL daarover. Fractievoorzitter Naïma Ajouaau van de PvdA was het daar totaal niet mee eens, maar gaf tijdens de politieke avond toe dat gemengde complexen haar voorkeur heeft, in plaats van gebouwen met alleen sociale huur. In een reactie op vragen van commissielid Richard den Bak van Senioren Dijk en Waard (SDW) liet wethouder Annette Groot weten dat Woonwaard aan het kijken is hoe omwonenden voorrang kunnen krijgen bij aanmelding. (Tekst gaat verder onder de foto)

Op het terrein van voormalig woonzorgcentrum Hugo Oord komen drie gebouwen. De heipalen voor het complex met 44 zorgstudio's zijn recent de grond in geslagen.


Inwoners en ondernemers krijgen zes weken de tijd om hun mening te geven over het nieuwbouwproject aan het Rembrandt Erf in Heerhugowaard. Vervolgens gaat de gemeente kijken naar de reacties. Al dan niet kan Dijk en Waard besluiten om veranderingen in het ontwerp aan te brengen.
Pin It
Bekeken: 2018x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/